Oplossing

River Insight biedt een betrouwbare debietdataservice die het verzamelen van essentiële, schone waterdata vergemakkelijkt.
Met deze oplossing wordt alles geoutsourcet: van het plaatsen, onderhouden en beheren van debietmeetstations tot veilig datatransport.
INNOVATIEF

Hoogwaardige IoT-debietstations, sensortechnologie en nieuwe telemetrie in een dataserviceconcept waar waterbeheerders alle meet- en onderhoudswerkzaam-heden uitbesteden.

EFFECTIEF

Herbruikbare materialen, minder ureninzet op beheer en onderhoud en gedeeld inzicht in actuele debietdata, geven een impuls aan kwalitatief waterbeheer en zorgen voor kostenreductie.

DUURZAAM

Energiezuinige debietmeetstations, circulair ontwerp, CO2-uitstoot van productie, servers en onderhoudsritten gecompenseerd met het aanplanten van bomen via Trees for All.

debietdata

Waarom was het meten van afvoer tot nu toe zo lastig?

Dure debietmeetstations, data-uitval, energiestoringen, haperende telemetrie, verschillende onderhoudsprotocollen – al deze factoren spelen daarbij een rol.

Met aanhoudende droogteperioden en zwaardere neerslagen is het van belang goede data te hebben, waarbij meer weten, beter meten voorop staat. Debietdata As A Service (DAAS) biedt waterbeheerders een geïntegreerd beheerconcept.

Alle verantwoordelijkheden voor het debietdata inwinproces komen bij River Insight te liggen. In een kortlopende of langlopende abonnementsvorm die waterschappen zelf kunnen samenstellen.

Een half jaar proberen tegen lage kosten?

DEBIETDATA

AS A

SERVICE

VOORDELEN

  • Elke tien minuten actuele stromingsdata
  • Beveiligd datanetwerk, monitoring door data-experts
  • Eén aanspreekpunt voor alle meetkundige debietproducties
  • Actief onderhoud door River Insight specialisten
  • Geen omkijken meer naar de installatie van apparatuur

HET DEBIETSTATION

Waterbeheerders willen vooruitgang creëren, met de juiste waterdata op het juiste moment. Het DAAS-concept garandeert dat: een effectieve alles-in-één oplossing voor het watermanagement van morgen.
  • Alle componenten die nodig zijn voor de debietmeting worden gemonteerd in één compacte kunststofbuis
  • Het debietstation kan worden bevestigd aan een (kade)muur of op een apart geplaatste houten paal
  • Doordat het hele systeem kan werken op een enkele accu met een zonnepaneel is de installatie heel eenvoudig en zonder kabels
  • Dit maakt het ook mogelijk om het debietstation tijdelijk op te stellen of snel te verplaatsen

Technische INFORMATIE – ADCP

Aquadopp profileR 1Mhz
Cell size0.25-4 m
Profiling range25 m
Maximum number of cells200
Velocity range up to 11.5 m/s
Accuracy+/- 1% of measured value +/- 0.5 cm/s

Meer weten? Onze specialisten helpen graag!