Trees for All

Klimaatcompensatie River Insight draagt bij aan herbebossing
Mijlpaal 2021-2022: 338 nieuwe bomen

Bij River Insight compenseren we onze ecologische voetafdruk. Hoe? Door bomen te planten. Samen met onze partner Trees for All.

River Insight heeft in 2021 188 en in 2022 150 bomen geplant, in Nederland en daarbuiten. Hiermee compenseren we onze CO2-uitstoot en dragen we bij aan betere leefomstandigheden, duurzaam landbeheer en het behoud van biodiversiteit.

Als ontwerper en fabrikant van wetenschappelijke meetinstrumenten is Nortek zich bewust van de maatschappelijke betekenis die kennis van water heeft voor onze leefomgeving. Water en land zijn samen onderdeel van het wereldklimaatsysteem – een kwetsbaar ecosysteem dat verandert.

6,8 miljoen bomen wereldwijd

River Insight neemt daarom haar verantwoordelijkheid. Met onze ‘blauwe producten’ investeren we in het vergroenen van onze aarde. Sinds 2020 zijn we overtuigd ambassadeur van de stichting Trees for All, een van de grootste bosaanplantorganisaties van ons land en de afgelopen 23 jaar goed voor het planten van 6,8 miljoen bomen en struiken.   

Elk meetstation een boom

River Insight heeft een eigen programma ontwikkeld voor CO2-compensatie waarmee we als onderneming, zo goed als, klimaatneutraal opereren. Om dat te bereiken compenseren we de aanleg van elk debietstation, het onderhoud en elk meetproduct (onze Signature Vessel Mounted ADCP) dat op schepen wordt gemonteerd.

In 2021 plantte Trees for All namens River Insight 94 bomen in eigen land en 94 in herbebossingsprojecten in Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Met deze bomenaanplant compenseerden we de plaatsing van River Insight-debietmeetstations en onderhoudswerk voor verschillende waterschappen.

De bodems van zeeën en oceanen houden veel CO2 vast, maar op het land spelen bossen een vooraanstaande rol bij het vastleggen van broeikasgas, zegt Sicco Kamminga, CEO van River Insight in Nederland. “Wij willen hier met Trees for All een positieve bijdrage aan leveren: één die flink verder gaat dan alleen het compenseren van de CO2-uitstoot als gevolg van onze productie en operatie.  

Het is de reden dat we ons – naast het planten van meer bomen – blijven concentreren op het ontwikkelen van hoogwaardige, circulaire meetproducten als River Insight. Zo maken we duurzaam verschil met vooruitstrevende meettechnologie die onze opdrachtgevers en hun eindgebruikers ook op milieugebied grote voordelen biedt”.